profiel

Michèle de Waard (1953) – zelfstandig financieel en economisch journalist · publicist.

Ik ben sinds 2011 een onafhankelijk en professioneel schrijver van reportages, analyses, profielen, interviews en boeken over economische onderwerpen (financiën, internationale economie, sociale-economie). Voordat ik zelfstandig werd heb ik langdurig gewerkt als verslaggever, correspondent (Bonn/Berlijn), redacteur en chef voor NRC Handelsblad en de Volkskrant.

Ik ben kundig en creatief en heb uitgebreide kennis en ervaring in thema’s zoals Europese economie (met focus op Nederland en Duitsland), banken, arbeidsmarkt, werkgelegenheid, overlegeconomie, overheidsfinanciën en globalisering. Ik heb een onderzoekende geest en schrijf graag achtergrondartikelen en publicaties.

Ik schrijf helder en sluit aan op de kennis en ervaring van de lezers. Dat kan een zeer breed publiek zijn of een professional.

Ik werk meestal in opdracht van dagbladen, tijdschriften en financieel-economische vakbladen. Bij referenties kunt u zien voor welke opdrachtgevers ik zoal actief ben.

Van 2007 tot 2015 was ik ook actief als lid van het algemeen bestuur van het Duitsland Instituut Amsterdam.

Voor mijn CV kunt u het beste mijn Linkedin profiel raadplegen. Linken is uiteraard mogelijk zodat we elkaar in de toekomst makkelijk kunnen vinden.

Michele de Waard-portret
Michèle de Waard
economisch journalist · publicist

M +31 6 53107450
E micheledewaard@kpnmail.nl

Bekijk mijn profiel op LinkedIn